Over Ons

Smashing Dishes is een online kookboek en maandelijkse nieuwsbrief met de recepten en gesprekken rond de Zus&Zo eettafel.

Na meer dan 10 jaar dienst en alles van soepabonnementen tot microbakkerij, moest Zus&Zo door de lockdown in 2020 stoppen met bestellingen en catering. Terwijl iedereen om ons heen ineens de wonderen van zuurdesem ontdekte, hadden wij geen collega’s en begeleiders meer over de vloer. Het was prima om geen markten en bestellingen meer te doen, maar niet meer samen aan de lunch zitten met collega’s was afschuwelijk. Die collega’s bleken de gewone warme maaltijd veel meer te missen dan onze koekjes en cakes en taart. En toen we allemaal in onze eigen keuken moesten koken, realiseerden we ons ineens hoe veel recepten Zus&Zo door de jaren heen ontwikkeld heeft en hoe waardevol het zou zijn om die goed op te schrijven en te delen. Zo is Smashing Dishes ontstaan!

Zus&Zo is definitief gestopt met bestelling en redt alleen nog maar groente en fruit. Dus we geven alles weg! We zullen onze recepten hier één voor één publiceren, in een helder overzicht. Bij de laatste telling waren er meer dan 150 recepten, dus het kan even duren voor we er zijn. We hebben door de lockdown ook het samen Zoom-koken ontdekt, dus we zouden op de lange termijn graag online workshops aanbieden. Tot die tijd kan je terecht bij onze hulplijn, waar je al je vragen over vegan koken en bakken kan stellen.