Een warme winter, peren op wijnsiroop

Wij hebben december en januari vrij genomen, veel nieuwe recepten geperfectioneerd en meer mutsen en sokken gebreid dan misschien normaal is.

Bloemkool met gerookt paprikapoeder op een bakplaat

Deze maand een kortere update, want het enige nieuwe recept op de site is voor een cake met peren op wijnsiroop. Er ligt veel werk om eerdere recepten van video te voorzien en nieuwe recepten af te ronden. Daarna volgt appeltaart (met een recept voor uitstekend basisdeeg, zowel voor quiche als taart), want Anemoon is jarig, dus dat is een goed excuus om het recept volgende week eindelijk vast te leggen. Dan is het waarschijnlijk even klaar met het zoet en is het tijd om maaltijden zonder vast recept te gaan delen. Want als je eenmaal een bepaalde basis in de vingers hebt en naar smaak kan aanpassen, dan worden er heel veel recepten overbodig. Dus het is de moeite waard om te leren, en dan bedoel ik ook voor mij om te leren hoe ik die kennis door kan geven.

Mocht je nou denken: ik ben verbolgen, waar is is mijn artikel over verschillende soorten suiker als ik het nodig heb (het is hier, in afwachting van een bijna af kaneelbroodjesrecept), mag ik dan als leesvoer voor de komende maand Chickpea Magazine aanbevelen, en met name Issue 32: Pause. Het is sterk pandemie-geïnspireerd, maar het was precies wat ik even opnieuw moest horen. Ik kan niet de enige zijn en Chickpea is altijd een aanrader. Bij twijfel: je krijgt het issue Staying In toegestuurd bij een abonnement op hun uitstekende nieuwsbrief, dus je kan het gewoon uitproberen.

Ok ik ga op zoek naar 5 nieuwe medewerkers voor het nieuwe jaar zodat er meer tijd is voor recepten-die-niet-echt-recepten-zijn-ontwikkeling.

Liefs en tot de volgende!

Aster